Bir erteleme ve kaçınma hastalığı olan vajinismusun tedavisinde hipnozun yıllardır başarıyla kullanıldığına dikkat çeken Cinsel Sağlık Enstitüsü Derneği-CİSED; hipnoz ve vajinismus hastalığı hakkında yeni bir basın açıklaması yaptı.
Hipnoz bilinçdışına açılan bir kapıdır.
Hipnozun tamamen beynin doğal ve normal işlevlerinden bir tanesi olduğunu söyleyen CİSED Genel Başkanı Dr. A.Cem Keçe; “Söz, bakış, hayal gücü ya da bazı yardımcı nesneler kullanılarak verilen telkinler sonucunda oluşturulan; kişinin duygu, düşünce, algı ve bellek işlevlerinde değişikliklerin gerçekleştirilebildiği çok özel bilinç durumuna hipnoz diyoruz. Hipnozun büyü, sihir ya da doğaüstü hiçbir yönü yoktur. Hipnoz bilinçdışına açılan bir kapıdır. İyi bir cinsel terapist bu kapıdan içeri girer ve vajinismus hastalığına yol açan ve çocuklukta oraya yerleşmiş yanlış bilgileri, inançları, düşünceleri, algılamaları bulur ve değiştirebilir.” dedi.
Hipnoterapi nedir?
Hipnoz uygulamak için eğitim alınması gerektiğini ifade eden CİSED Genel Sekreteri Psk. Gülüm Bacanak; “Hipnoz eğitim almış hipnoz uygulayıcılarına hipnozitör, hipnozla cinsel terapi veya psikoterapi yapan terapistlere ise hipnoterapist denir. Hipnozun tedavi amacıyla kullanımına veya hipnoz altında yapılan terapiye ise hipnoterapi denir” dedi.
Vajinismusta hipnoz mucizesi
Ülkemizde her on kadından birinde vajinismus hastalığının görüldüğüne dikkat çeken CİSED Genel Başkanı Dr. A.Cem Keçe; “Kadınlarda cinsel ilişkiye girememeye vajinismus denir. Vajinismusa halk arasında evli bakireler veya tamamlanmamış evlilik denir. Vajinismus hipnoz destekli cinsel terapi ile %100 tedavi edilebilir bir hastalıktır. Hipnoz altında verilen telkinlerle, zihinsel ve imgesel uygulamalarla cinsel ilişkiye dair endişe, korku ve kaygılar ortadan kaldırılabilir. Böylece cinsel ilişkinin ağrı ve acı olmadan olabileceğine dair inanç artar. Hipnoz bir şırıngaya benzetilebilir. Şırınga, iyileşmek için hastanın gereksinim duyduğu çeşitli ilaçları uygulamak için kullanılan bir tedavi aracıdır. Aynı şekilde hastayı iyileştiren şey bizzat hipnozun kendisi değil; hipnoz sırasında uygulanan değişik tedavi yöntemleridir.” dedi.